Kaarsen Leidschendam Voorburg

Kaarsen Leidschendam Voorburg

Miljoenen jaren worden deze producten al gebruikt om licht en warmte in huis te halen, kaarsen zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Onze voorvaderen hebben vuur ontdekt en dit ingezet om hun leven een stuk draaglijker te maken. Voordat elektriciteit bestond, gebruikte men kaarsen als lichtbron. Hoewel de kaars geen mega belangrijke functie meer heeft voor de moderne mens, is de kaars in bijna elk huishouden aanwezig. Nu dienen kaarsen vooral als decoratie en worden zij nog altijd in de avonduren gebrand, als het buiten donker is. In dit artikel leest u een korte ode aan de kaars, kaarsen Lelystad.

De oorsprong van Leidschendam Voorburg

Kaarsen stammen al uit een aantal jaren voor Christus. Men denkt dat de Etrusken uit Midden- Italië de bedenkers van onze hedendaagse kaarsen zijn. Dit volk leefde van verschillende ambachten en hebben wellicht per ongeluk de kaars uitgevonden. Pas nadat zij dit product aan de Romeinen overdroegen, werd de kaars over een erg groot gebied verspreidt. Kaarsen waren in die tijd een product wat rijkdom uitstraalde. Mensen uit adellijke families hadden de mooiste kroonluchters vol met kaarsen boven hun royale eettafel hangen. Kaarsen waren een bron van licht maar hadden zeker ook een feestelijk karakter.

Doordat de Romeinen zo gek waren op hun geliefde kaarsen, is het niet gek dat dit ook in de Romeinse kerk werd geïntroduceerd. In de kerk mochten de kaarsen alleen maar van bijenwas gemaakt zijn. Bijen werden gezien als maagdelijke dieren en daarom werden zij geassocieerd met de Heilige Maagd Maria. Vanaf de 15e eeuw werden kaarsen een product van de massa. Toen ontstonden er goedkope middelen waarmee men zelf hun kaarsen kon maken. De kwaliteit van de kaarsen schoot ook omhoog, waar zij eerst vooral veel druipten en snel opbranden, werd men er steeds handiger in om duurzame kaarsen te ontwikkelen.

De voordelen van kaarsen in huis

Zoals wij al eerder toelichtte, hoeft u kaarsen niet alleen maar als decoratie in te zetten. Als u kiest voor een geurkaars met een heerlijk aroma, kunt u genieten van een fijne geur in uw huis. De kaarsen die wij via onze webshop verkopen zijn altijd van natuurlijke producten gemaakt. U doet dus een bewuste en verantwoorde aankoop als u iets via Geur van de Maand besteld. Een geurkaars kan dé oplossing zijn als u last heeft van hardnekkige, nare geuren in uw huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tabaksgeur of een geur die uw huisdieren in huis brengen. Brand de kaars een aantal uur per dag en uw kunt genieten van een heerlijk geurend huis.

Kaarsen kunnen voor iedere gelegenheid ingezet worden. Zowel wanneer u met de kinderen een filmavond houdt, of als uw vriendinnen langskomen voor een wijntje. Maar zeker ook voor een romantisch diner met uw partner. Kaarslicht zorgt ervoor dat u een bepaalde sfeer in uw huis kunt oproepen. Dit kan in een ruimte naar keuze. Bijvoorbeeld in uw keuken, woonkamer of juist uw bad- of slaapkamer. Een kaars past overal en heeft altijd een warm en ontspannen effect op u. Door de rustig wakkerende vlammen komt u tot rust en ervaart u een gelukkig gevoel. Kaarsen zijn dus ook erg goed voor uw mentale gezondheid.

Heeft u vragen over onze kaarsen?

Wij van Geur van de Maand helpen u graag om erachter te komen welk van onze kaarsen het beste bij u passen. Wanneer u vragen heeft, kunt u op elk moment contact met ons opnemen. Wij reageren binnen 24 uur op al uw gestelde vragen. Of u nou iets meer informatie wenst te ontvangen over een van onze merken of over de levering van onze kaarsen. Wij staan altijd voor u klaar!  Wilt u meer informatie over onze kaarsen Leidschendam Voorburg? Vul dan ons contactformulier in. En vergeet niet ons via Instagram te volgen.